Наслідки відсутності постійного носіння окулярів

Для багатьох людей носіння окулярів стало невід'ємною частиною їхнього життя. Але що буде, якщо вони вирішать припинити носити їх постійно?

Окуляри використовуються для корекції зору, і без них деякі люди можуть відчувати проблеми з фокусуванням, розмитість зору та стомлюваність очей. Якщо перестати носити окуляри, це може призвести до виникнення різних проблем із зором і навіть погіршити наявні проблеми.

Неправильне або недостатнє виправлення зору може призвести до проблем зі здоров'ям очей. Можливе погіршення зору, поява головного болю, сухості та подразнення очей, а також підвищеної стомлюваності. За відсутності правильної корекції зору багато завдань можуть стати важчими – від читання дрібного шрифту до керування автомобілем.

Крім того, часте носіння окулярів може допомогти запобігти розвитку низки захворювань очей. Окуляри можуть знизити ризик розвитку катаракти, глаукоми та дегенерації сітківки. Тому, переставши з ними, ви можете зіткнутися зі збільшенням ризику цих захворювань.

Що буде, якщо не носити окуляри постійно
Потенційні проблемиНаслідки
Зорова втомаПогіршення зору, головний біль, втрата концентрації, подразнення очей
Погіршення зоруРозвиток короткозорості, далекозорості чи астигматизму, можливість втратити можливість бачити чітко на далекі чи близькі відстані
Погіршення якості життяОбмеження у повсякденних діях, труднощі в читанні, керуванні автомобілем, проблеми з роботою або навчанням
Збільшення ризику нещасного випадкуПотенційно небезпечні ситуації на дорозі або повсякденному житті, пов'язані з недостатньою видимістю
Дискомфорт та погіршення зовнішнього виглядуПостійна напруга очей, зморшки та почервоніння, зміна виразу обличчя, несамобутність

Підсумок – м'язи очей постійно напружуються, практично не відпочивають. Деякий час така напруга допомагає, але настає момент, коли м'язи перестають справлятися з цим завданням, їхній ресурс вичерпаний. Зір стрімко починає погіршуватися.20 лют. 2020 р.

Що буде, якщо довго ходити без окулярів?

«Без належної корекції зору відбувається, навпаки, погіршення зорових функцій. М'язи, які правильно та повноцінно працюють в окулярах, без окулярів перенапружуються. Кровопостачання ока також погіршується, створюються передумови для зниження гостроти зору, погіршується загальний емоційний стан людини.

Чи не завжди носити окуляри?

Якщо короткозорість не пов'язана з порушенням роботи м'язів, очкова корекція ніяк не впливає на їх стан, окуляри можна носити стільки, скільки потрібно. Постійне носіння окулярів не шкодить здоров'ю очей, не позначається на роботі м'язів.

Чи потрібно постійно носити окуляри із зором?

Якщо це мала ступінь до -1,0, то зазвичай немає необхідності постійно носити окуляри. Вони призначаються за потребою (наприклад, керування авто). Якщо міопія перевищує 1 дптр. (а особливо середні та високі ступені), пацієнту слід користуватися окулярами постійно (або контактними лінзами).

Кому потрібно носити очки постійно?

Такий стан ока називається "синдром "ледачої" сітківки" або медичним терміном "амбліопією". Якщо у дитини виявлено короткозорість або по-науковому “міопію”, то носити окуляри треба постійно. Якщо ж виявлена ​​далекозорість чи по-науковому “гіперметропія”, то носіння окулярів завжди необов'язково. Збережена копія