Кислий кетчуп, що робити

Занадто кислий соус (наприклад, томатний) У більшості випадків допоможе просто додавання цукру в занадто кислу страву. Харчова сода допоможе, якщо соус дуже кислий. Можна "погасити" кислоту страви за допомогою соди.27 черв. 2008 р.

Як нейтралізувати кислоту у томатній пасті?

Якщо томатний соус виявиться надто кислим, більшість із нас додасть до нього цукор. Але насправді це лише маскує кислотність продукту. Сода, на відміну цукру, нейтралізує кислоту, І різниця дуже помітна!

Як видалити кислоту з томатного соку?

звичайної харчової соди. У багатокомпонентних стравах із пристойною кількістю помідорів зайву кислоту можуть "знищити" інші інгредієнти – картопля, солодка морква та деякі приправи (насамперед, мускатний горіх).