Як правильно солити риби для сушіння

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолення перед сушінням або в'яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.27 лют. 2020 р.

Скільки солі на 1 кг риби для сушіння?

Мокрий спосіб або посол у розсолі Після цього риба щільно укладається в ємність черевцем догори і пересипається сіллю. на 10 кг риби знадобиться 1 кг солі. На замітку! Якщо на кожен кілограм солі додати не більше 30 г цукру, то м'ясо риби вийде ніжнішим на смак.

Як вимочувати солону рибу?

Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, слід вимочувати рибу 4 години.